Placeholder Picture

wilford.no - sist oppdatert 06.03.2023

Ny Mobil - iPhone 14 Pro
20.09.2022  - Oppdatert 28.12.2022

Etter en tid med Max versjonen av iPhone Pro er konklusjonen den at jeg syntes den er for stor og klumpete. Derfor gikk jeg tilbake til normal størrelse når jeg fornyet meg med iPhone 14 Pro. Mye hendigere og litt av en telefon. Kjempekamera og full av oppdaterte egenskaper.

iPhone 14 Pro
Ny Mobil - iPhone 12 Pro Max
30.01.2021

Prøver meg med større iPhone. Kameraet teller mye ved dette kjøpet. Jeg har jo hatt iPhone X  siden 2017, så tiden var inne for et bytte.

iPhone 12 Pro Max
Ny Mobil - iPhone X
10.11.2017

Endelig iPhone X. Det er rart med det når en venter. Denne gangen bestilte jeg rett fra Apple Store. iPhone X, får alle eldre iPhoner til å se gammeldagse ut med den nye flotte heldekkende skjermen. Enkel å ta i bruk, gjenopprettet fra ny backup fra iPhone 6 via iTunes. Da var det bare å endre enhets navn fra iPhone6 til iPhoneX og tute og kjøre. Ansiktsgjenkjenningen fungerer upåklagelig og gir ekstra sikkerhet uten at det er til bry.

Også til denne kjøpte jeg beskyttelses deksel fra Apple Store i sort lær. Dekslet er akkurat passe stivt og sitter som støpt rundt kantene, noe som gir fin beskyttelse av knotter og kameralinse. Jeg kjøpte også en ”mophie trådløs ladebase”, den fungerer perfekt. Deilig å bare kunne legge fra seg telefonen oppå basen uten noe kabelstyr.

Flaks, den justerbare bilholderen fra Brodit kjøpt til iPhone 6, passet faktisk perfekt til iPhone X med lærdeksel på montert. Måtte bare justere til maks bredde, da passet den. Denne holderen har fast ladeplugg med ledning og plugg for sigarettenner kontakten i bilen. Fungerer perfekt sammen med mitt gamle blåtann (Bluetooth) Sony Ericsson HCB-700 handsfree sett som er fastmontert i bilen. 

iPhone 6
Ny Mobil - iPhone 6
01.10.2014
iPhone 6

Etter nok engang å ha ventet i spenning, ankom endelig iPhone 6, jeg hentet den på Expert i Porsgrunn. Samme konfigurasjon som sist, Spacegrå og 64 GB utgave. Den nye modellen er tynnere, lettere og lenger enn den forrige. Morsomt og nyttig med fingeravtrykksleser. Ellers er skjermen veldig bra, faktisk bedre enn iPhone 5, så er den jo også litt større. De avrundede kantene gjør den mer behagelig å holde. Ny bilholder fra Brodit er bestilt, siden den gamle passer kun til iPhone 4/iPhone 5.

Jeg liker spesielt godt at det blir plass til en ekstra rekke med 4 ikoner i bunnen av skjermen. Da får en liksom følelsen av at skjermen er større. Slik jeg har organisert min iPhone er at jeg på første skjerm kun hare ikoner for de Appene jeg bruker mest. Skjerm nummer to inneholder Mapper for forskjellige kategorier og tilhørende Apper. Jeg bruker samme malen også på iPad.

Jeg fikk akkurat i dag et sort lær beskyttelses deksel fra Apple Store, i posten. Det oste av kvalitet allerede før jeg tok det ut av esken. Apple kan det med innpakning. Dekslet er akkurat passe stivt og sitter som støpt rundt kantene, noe som gir fin beskyttelse av knotter og kameralinse. Dette skal passe inn i bilholderen fra Brodit.

Ny Mobil - iPhone 5
29.10.2012
iphone5

Etter å ha ventet i spenning, ankom endelig iPhone 5 fra Apple på døren i dag. Samme konfigurasjon som sist, sort og 64 GB utgave. Den nye modellen er tynnere, lettere og lenger enn den forrige. 7,6 millimeter tynn og med en vekt på 112 gram, så er den ikke akkurat tung å holde. Skjermen er nå på 4 tommer og selvsagt Retina. Samme bredde, men litt lengere, noe som gjør at mikrofonen kommer nærmere munnen når en holder den mot øret. 

Jeg syntes den sorte utgaven er klart penest og baksiden er nå koksgrå aluminium i stedet for den glatte glassflaten som både versjon 4 og 4S hadde. Som vanlig tok jeg backup av min gamle og la denne tilbake på iPhone 5. Eneste jeg gjorde i etterkant var å døpe den om fra iPhone 4S til iPhone 5, slik at de kommer opp som 2 forskjellige enheter i iTunes. Etter å ha fintunet oppsettet tok jeg da ny bakckup av iPhone 5 i iTunes. 

En annen ting som var veldig bra, var at med strømadapteren plassert i den gamle bilholderen til 4/4S, så passet iPhone 5 elegant inn slik at jeg slipper å kjøpe ny bilholder.

Ny Mobil - iPhone 4S
09.11.2011

For noen dager siden fikk jeg Apples nyskapning, iPhone 4S. En 2 kjerners CPU på 1GHZ og 64 GB RAM. Den ser da ut til å funke greit foreløpig, gikk greit å få inn oppsett, programmer og filer fra iPhone4, via iTunes. Telefonen er lik i størrelse og form. Dette gjør at den vil passe fint inn i holderen i bilen. Greit å slippe og kjøpe ny. iPhone 4S har 8MP kamera og kan ta opp film i full HD. Har såvidt testet kameraet og det tar bilder av svært god kvalitet. Kjekt å alltid ha med seg et brukbart kamera, skulle noe skje.

Ny Mobil - iPhone 4
14.09.2010
iPhone 4

Etter flere år med Windows mobiler fra HTC, tok jeg nå steget over til Apple for å se om iPhone var oppskrytt eller ikke. Fikk min iPhone 4 etter ca. 14 dager fra Applestore hvor den var billigst uten binding. Førsteinntrykket var bra, her funket alt mye glattere enn på Windows mobile. iTunes som er selve synkroniseringsapplikasjonen fugerer også greit på PC'n.

Hadde på forhånd kjøpt skjermbeskytter fra shop.brando.com og holder fra svenske Brodit. Brukte holdere av samme merke på alle Windows mobiltelefonene jeg har hatt og er svært fornøyd med kvaliteten på disse. Holderen til iPhone skuffet heller ikke og har selvsagt ladekabel med sigarettenner plugg.

Har lagt inn en del nyttige programmer/apps, TomTom er på plass og den fungerer også glattere og mer presist enn på Windows Mobile, billigere var TomTom til iPhone også. Utrolig mange kjekke programmer å få og jeg putter inn flere etter hvert som jeg ser nytteverdien av dem.

Tar med at Handsfree settet jeg har fastmontert i bilen, et Bluetooth Sony Ericsson HCB-700, fungerer utmerket med iPhone 4 som det også har gjort med alle tidligere mobiltelefoner jeg har hatt som har Bluetooth. HCB-700 er forøvrig et av de absolutt bedre handsfree settene, skårer høyt i tester og er også brukt for innbygging i enkelte bilradioer. Nå har det riktig nok noen år på baken og har sikkert blitt erstattet av noe nyere. Settet har eget diplay og kontrollenhet, mikrofon, høytaler og sentralenhet.

HBC 700
HTC Touch HD
03.12.2008
HTC Touch HD

Så har man fornyet seg på telefon fronten igjen, denne gang med HTC Touch HD. En telefon som har fått mye skryt på flere Nettsteder. HTC Tytn2 som jeg hadde fra før var jo også svært bra, men jeg fant vel etter hvert ut at fullverdig tastatur ikke var noe for meg, så jeg greier meg fint uten. Dette gjør jo at telefonene blir adskillig slankere og lettere.

Nå har HTC Touch HD også mer prosessorkraft og en langt større skjerm med vesentlig høyere oppløsning. Skjermen er på 3,8 tommer (9,7 cm) Wide Screen VGA skjerm (480 x 800 WVGA) og prosessoren (CPU) er en Qualcomm'® MSM 7201A på 528 MHz. Videre har den 512MB ROM og 299Mb RAM.

Den funker bra mot blåtann handsfree, både til å ha i øret og fastmontert i bilen. Bruker et Bluetooth Sony Ericsson sett i bilen, med separat mikrofon og høyttaler, HCB-700 og en holder med lader fra brodit.se. HTC Touch HD denne kjører også Norsk WM6.1 og jeg bruker også her Jeyo Mobile Extender, et nyttig program som er et tillegg til Outlook. Ellers er det Spb Diary, Spb Mobile Shell som jeg er blitt mer eller mindre avhengig av. Bruker også Spb Weather, Spb Traveler, Spb Keyboard og Spb Wallet. Alt i alt et lite knippe svært så nyttige og velfungerende småprogrammer det er greit å ha med seg.

Telefonen glir lett ned i forlomma på jeansen og den har et større batteri enn forgjengeren og dermed har også dette lenger levetid før ladning. Denne liker jeg, en enormt god skjerm og veldig bra lyd når den brukes som telefon. Her har HTC virkelig laget noe som holder mål. Pga. den høye skjermoppløsningen, måtte jeg inn med nyere versjoner av de småprogrammene jeg bruker. Heldigvis har leverandørene av disse tatt høyde for dette og har kommet med, eller holder på med å utvikle nye versjoner. En merker tydelig at det sitter en raskere prosessor i denne, alt går kjappere og glattere. Kameraet har 5 mega piksler og da begynner det å få praktisk verdi. Har satt i en 16 Gb minnebrikke,(fulgte med 8 Gb) så det er rikelig med lagringsplass.

Nå har jeg brukt den en stund, bl.a. hatt den med en tur ned til Madrid, Spania. Her brukte jeg TomTom i gå modus, noe som lettet vandringen i Madrids gater betraktelig. Skjermen er enorm og veldig skarp og tydelig. Har tatt frem HTC Tytn2 noen ganger for å overføre visse data og ser plutselig nå hvor liten og puslete skjermen på den er. Syntes jo den hadde en stor fin skjerm, men det var før HTC touch HD.

Har montert holder til den i bilen og bruker jo som beskrevet over et handsfree sett til den som fungerer utmerket. Alt i alt er jeg mektig fornøyd så langt og føler den var verd pengene.

HTC TytN II
27.04.2008
HTCTytn II

Ny mobil igjen, nå tilbake til windows mobile. Min forrige telefon som kjørte windows mobile, var en Qtek S200. Nå har det vel blitt noen generasjoner/modeller siden S200, selv var jeg jo innom Sony Ericsson P1i og er nå tilbake til HTC som jo tidligere het Qtek. HTC TytN II har dobbelt så kraftig prosessor og dobbelt så mye internminne som min forrige windows mobil Qtek S200, så derfor kjører den TomTom Navigator 6 og andre programmer desto bedre. Den har jo også innebygget GPS noe som S200 ikke hadde, måtte bruke en liten ekstern blåtann GPS til den. Har nå S200 liggende som reserve. Fikk puttet inn et 8 GB minnekort i den og da har jeg rikelig plass til flere kart og annet ønskelig materiale.

Det jeg vel savnet mest hos Sony Ericsson P1i, var den totale synkroniseringen med SMS, Outlook, avtaler, kalender, kontakter og ikke minst notater. Det var godt å komme tilbake fra symbian til Windows Mobile 6.1 (wm6.1). En står litt friere med det syntes jeg, flere programmer å velge i mellom. HTC TytN II har fullt tastatur som kan brukes ved behov, greit å ha, men bruker det ikke så veldig mye. Vel kanskje på SMS'r, men er ikke så aktiv på det området. Skriver de fleste SMS'r direkte i Outlook og sender de ut via mobilen via Jeyo Mobile Extender, et nyttig program som er et tillegg til Outlook. 

Ellers er det Spb Diary, Spb Mobile Shell og Inesoft Address Book som er de mest brukte programmene jeg har på TytN. Alt i alt var det en fornøyelse å vende tilbake til norsk windows mobile 6.1 basert mobil, opprinnelig var det wm6, men HTC la akkurat ut oppdatering til wm6.1 norsk utgave på HTC eCLUB.

Sony Ericsson P1i og TomTom 6
15.08.2007
Sony Ericsson P1i

Har kjøpt meg ny telefon igjen, denne gang er det en Sony Ericsson P1i, så langt er jeg veldig fornøyd. Telefonen er svært stabil og har god tale og lyttekvalitet. Den synkroniserer også perfekt med Outlook. Det følger med en løs GPS og for de av oss som har TomTom er dette en god nyhet. Her er en veiledning på å legge inn TomTom 6 på SE P1i: På DVD'n ligger det med TomTom for UIQ3 som er grensesnittet symbian bruker på P1.

Først setter du telefonen i filoverføringsmodus med USB kabelen. Du må ikke bruke den innebygde filmanageren i telefonen, da den ikke ser systemfilene, mappene. Men du må bruke en filemanager, ala TotalCMD m. plugin WinCE, som må kjøres fra datamaskinen, for å kopiere innholdet i fila som ligger i app mappa på DVD'n. Fila heter UIQ3_6.021.cab du må kopiere mappene: Private Resource Sys TomTom Og fila Install.bif. Disse må du legge i rota på minnekortet og sørge for at filmanageren ser skjulte systemfiler og mapper, slik at du får over alle filene. Kartmappa må du også selvsagt kopiere inn på minnebrikka.

Norske stemmer ala Gry, legger du i TomTom mappa fra rota på minnebrikka. Så går du på kontrollpanelet på P1 og velger installer derfra, velger minnekortet og vips så er du i gang. Kartene må selvsagt åpnes med ev. Aktiverings Kode. Obs! Det er veldig viktig og huske på å logge seg på hos TomTom for å endre device kode. Dette er en unik kode for den telefonen du bruker i øyeblikket og TomTom genererer selv denne koden. Har man kjøpt nye kart er det viktig å ha denne nye produktkoden også tilgjengelig. TomTom tillater bare bruk av programmet på 1 enhet om gangen, så det er viktig å legge inn den nye device koden og lage de nye opplysningene, slik at TomTom oppdaterer dette i sin database.

Qtek S200
04.04.2006
Qtek S200

Har anskaffet den nye Qtek S200, som er en fullverdig Pocket Pc og en meget god telefon, som også kjører på Windows Moble 5. Her har jeg fylt den opp med et 2 Gb minne kort og kjører navigasjonspakken Tomtom 5 på den. Qtek S200 har dessuten et brukbart 2 Megapikslers kamera. Årsaken til at jeg byttet til denne var at jeg ville ha en GPS Navigator til bilen og da denne kostet det samme som Qtek S200, fant jeg ut at det var mer praktisk med bare en enhet, framfor 2. Da slipper en å være redd fro at noe blir stjålet og har jo dessuten alltid med seg en navigator, kjekt om en skulle glemme hvor en har parkert bilen. Så varsler den meg også om alle fotobokser, 250 meter før jeg når dem, kjekt. 

Nå er det en liten sak en må ha i tillegg, selve GPS enheten, som ikke er større enn en fyrstikkeske. Holux GPSlim236, denne kommuniserer med mobilen ved hjelp av Bluetooth teknikken og fungerer helt utmerket. Den kan lades opp men en vanlig USB kabel, som enten settes i en lader, sigaretttennerplugg, eller plugges i PCn. Det kjekke er at Qtek S200 også har samme ladesystemet, så her kan kablene brukes om hverandre. Også denne telefonen har også WiFi (trådløst nettverk), noe som gjør at jeg nesten overalt finner et nett, hvor jeg kan surfe på internet og bruke msn messenger, uten at dette koster noe som helst. Og der det ikke er dekning, funker GPRS og EDGE såpass bra og raskt at en får dekket behovet også der.

Qtek 8310
21.02.2006
Qtek 8310

Dessverre skjedde det noe med min kjære Sony Ericsson K700i, da jeg skulle oppgradere firmwaren på denne. Noe som igjen resulterte i at jeg anskaffet meg en Qtek 8310 som kjører windows moblie 5 operativsystem. Dette blir en sammensmeltning av mobiltelefon og pocketpc, med hovedtyngde på telefon siden. Putter inn et 2 gb mini sd minnekort i den, så jeg får med meg masse viktig og nyttig informasjon, som er greit å ha med seg. Så langt er jeg fornøyd med nyanskaffelsen og den fungerer bra også som pocketpc. Har fylt inn en del kjekke praktiske småprogrammer som letter hverdagen. Telefonen har også WiFi, noe som gjør at jeg nesten overalt finner et nett, hvor jeg kan surfe på internet og bruke msn messenger, uten at dette koster noe som helst. Og der det ikke er dekning, funker GPRS og EDGE såpass bra og raskt at en får dekket behovet også der.

Tidligere telefoner
10.10.2005

Mine tidligere telefoner var, den første GSM telefonen, Nokia 2110, deretter Nokia 6210 og så en Sony Ericsson K700i. Deretter følger telefonene ovenfor her.

Sony Ericsson K700i

Min aller første mobiltelefon var av typen NMT 900, dette var tilbake i 1994. Husker de var mørkegrå og hadde et langt batteri som lå i en sylinder langs den ene siden av telefonen. Philips PR95, som vises på bildet under. Jeg hadde 2 stykker av denne typen PR90 og PR95, den første var uten handsfree. PR95 hadde innebygget handsfree via høytaler med bra lyd og styrke, som faktisk fungerte bra.

Philips PR95

Denne websiden er kodet i HTML5 og har et moderne responsivt CSS egenutviklet design