Placeholder Picture

wilford.no - sist oppdatert 14.07 .2024

Jan-Wilford Ahlbom-Pettersen - 1955-modell
Wilford

Tidligere Kinomaskinist i Skien kommune, født og oppvokst i Porsgrunn som ligger i Telemark fylke (nå Vestfold og Telemark). Bor i Porsgrunn sentrum.

Er hobbyutøver på heltid og liker fotografering, data og nettverk, amatørradio. Er også hobbyskribent og pensjonert tryllekunstner (medlem av MCN siden 1978). Liker å lese bøker, noe som kanskje gjør meg til en utdøende rase. Aktiv sportsutøver.. ehhh det vil si, jeg surfer på nettet :)

Facebook Twitter Instagram
Liker spesielt bra 80 talls musikk

Queen, Michael Jackson, Sting, Phil Collins, Elton John, Madonna, Bee Gees, Doors, Rick Astley, Paul Young, PetShop Boys, Culture Club, Police, Nik Kershaw, Wham , Duran Duran, Baltimore, Art Company, Brian Adams, Chesney Hawkes, Jim, Simply Red og Aha, bare for å nevne noen av de mange fremragende 80 talls artistene. 

Andre artister, Dire Straits, Dido, Eva Cassidy, Leonard Cohen, Maria Mena, Marit Larsen, Katie Melua, Diana Krall, Kari Bremnes og mange mange fler...

Favoritt artist - Sting.

80 tallet

Det var den gangen engelske Sky Channel, som den gang bare var 1 kanal, var det store å se på via kabel eller satellitt. Dette var før MTV kom på banen, her var det Pat Sharp og Gary Davis som presenterte musikkvideoer på Sky Channel og Ronny the Runner fløy beina av seg for å hente musikkvideoen i arkivet, under kommando av en innringer. Den gangen gjorde de det med stil, ingen tvil om hvem som rulet den gangen, ingen over og ingen ved siden.

Elsker å se film

Jeg har en fin samling filmer og serier med hovedvekt på SciFi, Grøssere og Thrillere, men også noe Komedie, Adventure og Drama. Har spesielt sans for filmer som:

Min første PC

Startet med en Commodore 64, hadde her også en bærbar Commodore SX-64 av symaskinstypen. Brukte den til tekstbehandlig, regneark og database. SuperBase som var et utmerket database program ikke ulikt dBase, trigget min interesse for databaseutvikling. Så var det jo utallige spillKjørte også CPM på Commodoren, noe som ga meg forkunnskaper til PC/MSDOS på PC'n.

Jeg kjøpte min aller første PC på slutten av 1984. En Canon PC, med 2 stk 5'¼ diskettstasjoner og 512KB RAM, fylte så opp til utrolige 640KB og satte inn en 20MB harddisk. Som Bill Gates sa i 1981: "640k bør være nok for alle." Windows har jeg brukt regelmessig fra versjon 1.0. Etter Canon PC'n kjøpte jeg en fartsdjevel av en Olivetti M28, som jeg etterhvert oppgraderte med EGA skjerm.

Fra starten var det applikasjonsutvikling i dBase (databaseprogram) som var hovedinteressen. Det var jo dBase, Wordstar, Supercalc og Lotus 123 som var de store programpakkene den gang. Senere kom Framework, Word Perfect og programmerings språket Turbo Pascal. Byttet etter hvert ut dBase med Foxbase, senere FoxPro som jo var en relasjonsdatabase mye lik dBase.

Websnekring kom jo først litt ut på 90 tallet. Men før internet hadde vi jo BBS'r. Her i Telemark drev vi jo egen BBS i regi av Grenland PC Club som jeg var SysOp på, Scheen BBS var navnet på den.

Men så kom internet og den tok jo livet av BBS systemene. BBS står for Buletin Board System som jo var en oppringbar oppslagstavle med filnedlasting, meldingsutveksling og diverse Forum. Vi deltok i egne BBS nettverk som utvekslet meldinger og Forum via telefonmodem om natten. Mitt første modem var en råtass på 300 baud fra Datametrix.

På spillsiden var det jo rene tekstbaserte aventurespill ala Zork og The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, bare for å nevne noen.

Commodore 64

Jeg hadde også en bærbar versjon en Commodore SX-64, en sånn symaskinsversjon med innebygget skjerm og diskettstasjon, samt tastatur i lokket.

Commodore SX64

Akk det var tider det....

23/5-2006

Denne websiden er kodet i HTML5 og har et moderne responsivt CSS egenutviklet design