Placeholder Picture

wilford.no - sist oppdatert 14.07 .2024

Fotoutstyr

Til Nikon D800 bruker jeg for det meste Nikon AF-S Nikkor 28-300mm f/3,5-5,6 ED, dette er et overaskende bra objektiv, med god skarphet. Veldig greit også til reisebruk, da det jo dekker det meste. Oversikt over mine objektiver:

Stativet jeg bruker er et Manfrotto M055 PROB med hode 141RC, som jeg er svært fornøyd med. Når det gjelder fotobag, så har jeg to stykker jeg bruker avhengig av hva jeg skal gjøre. Begge er av merket LowePro. LowePro Nova 3, bruker jeg når jeg er ute med bilen. LowePro Toploader Zoom 55 AW, bruker jeg når jeg er ute og går, da med kamerahus med et påmontert objektiv.

Fotointeressen

Fotointeressen min har vært der siden jeg alllerede i 7 års alderen fikk et gammelt kasseapparat. Kjøpte mitt første 35 mm. småbildekamera da jeg var 13 og hadde da også eget mørkerom. Ble medlem i Porsgrunn Kameraklubb, nå Porsgrunn Fotoklubb,i siste halvdel av 1960 tallet og var medlem der i mange år også i voksen alder. For meg er det mest Natur og Landskap, samt noe Macro, som står i fokus. Liker best det jeg kaller Klassiske bilder.

En ny tidsalder begynte for meg da Nikon kom med ett nytt digitalt kamera sommeren 2002. Dette var for meg overgangen fra analog til digital fotografering og kameraet var et Nikon D100. Mitt nåværende kamera er Nikon D800, kjøpt 29.06.2012, som har en bildebrikke i FX-format (fullformat) med 36,3 megapiksler og filmer i full HD.

Placeholder Picture
Objektivkoder

Hva betyr alle disse kodene som står angitt i navnet på objektivet? Her er en side som tar for seg disse når det gjelder Nikon: Objektivkoder m. forklaring.

Bøker

For deg som vil lære mer om Photoshop vil jeg anbefale boken Real World Photoshop, skrevet av David Blatner og Bruce Fraser. 

Mørkerom

Godt å slippe mørkerommet med alle de helsefarlige damper som kom av kjemikaliene en brukte der. Nå er det Photoshop som ruler. Bruker en Canon CanoScan 8600F for å scanne inn negativer, lysbilder og eldre papirbilder, for viderebehandling i Adobe Photoshop CS. Photoshop er et omfattende program med utrolige muligheter langt utenfor det gamle mørkerommets grenser.

Her er det masse å lære og utrolige muligheter om en fordyper seg i programmet. Foruten medfølgende dokumentasjon finnes det mange fine bøker å få kjøpt både på norsk og engelsk. Photoshop er vel et forholdsvis komplisert program, om en skal beherske alle funksjonene fullt ut, men moro er det. Photoshop leser inn RAW formatet fra Nikon D100/D300/D800 noe som gir best resultat og bedre justeringsmuligheter enn f. eks. jpeg formatet.

Adobe, som lager Photoshop og Lightroom programmene, har en gunstig ordning som lar deg leie programmene for en lav månedlig sum. Denne ordningen gir deg til enhver tid oppdaterte programmer av siste og nyeste versjon. Abonnements ordningen fungerer både for Windows og Mac og heter Adobe Creative Cloud, katagori Fotografering. I 2017 koster dette kroner 117.50 pr. måned og inkluderer Photoshop og Lightroom.

Andre Lenker:

Ta også gjerne en titt på disse www.tek.no/foto/, foto.no og gamle gode www.fotografi.no, anbefales......

Denne websiden er kodet i HTML5 og har et moderne responsivt CSS egenutviklet design