Placeholder Picture
Litt om meg selv.
26/06-2015

Lyder navnet Wilford, eller fullt navn Jan Wilford Pettersen. Har vært medlem av Magiske Cirkel Norge siden 1978. Helt fra barndommen av har jeg vært fasinert av tryllekunstnere og jeg husker en kamerat og jeg handlet både hos Egelo og Kurt Bai på slutten av sekstitallet. Husker også godt da Egelos tryllebok kom ut, det var stort den gangen.

Det var først på slutten av syttitallet jeg ble kjent med Maxello, Arve Lisland, som drev en tryllebutikk i Porsgrunn hvor jeg vokste opp. Vi ble venner og jeg ble medlem i MCN 1978. Dette førte jo til at jeg reiste rundt på nesten alle arrangementer som hadde med trylling å gjøre.

Cups and Balls
Første NM.

Første NM jeg husker, var vel junior NM i Bergen i 1979. Ellers var jeg på nesten alle arrangementer i Norge og Norden forøvrig frem til 1984. I begynnelsen av 80 årene, var jeg leder i vår lokale gruppe av Magisk Junior Cirkel her i Grenland og vi arrangerte NM i Junior en eller annen gang mellom 1980 og 1983, husker ikke helt året. Etter 1984 ble denne avdelingen lagt på is. Husker jeg elsket å reise rundt å delta på disse treffene, hvor en traff andre trylleinteresserte og dealere med bordene fulle av nye og gamle tryllerekvisitter.

Vi var jo en gjeng her i Grenland også som møttes av og til og dette førte til at jeg også var med på arrangere NM for Seniorer i Larvik i 1982. I 1984 arrangerte vi her i Grenland Norgesmesterskapet for Seniorer i Skien. Husker jeg tok i bruk data for registrering av deltakere og gjester for første gang under et NM i trylling, dette var nytt og ukjent i denne sammenhengen. Siden har jo dette vært et verdifullt hjelpemiddel til så mangt.

Kinomaskinist.

Jobben som kinomaskinist forhindret meg fra å delta på Oslomøtene slik jeg brukte å gjøre og også en del andre aktiviteter jeg før var med på. Etter en trafikkulykke på slutten av 1992, (måtte avlyse deltagelse på Egelo's 60 års treff), ble jeg ufør og pga. dårlige ben kan jeg ikke lenger stå oppreist og trylle. Så nå går det mest på bordmagi når behovet melder seg.

Nå er det ikke lenger så ofte jeg utøver tryllekunsten, men interessen har ikke blitt mindre med årene. Var tidligere en ivrig kunde hos Drolshammer, han solgte alltid bøker på møtene på Restaurant Løkke i Gamle Sandvika, og har etter hvert samlet en del magisk litteratur.

Nåtid.

Men nå for tiden blir det mest å se på de trylleshowene som blir vist på TV, selv om det blir færre og færre av dem er det jo alltid moro å se kreativiteten og variasjonen som dagens tryllekunstnere praktiserer. Internet har jo også overtatt endel for TV, her finner du mange tryllevideoer å titte på. Youtube er et fint sted å lete.

Er du interessert i trylleartikler, kan jeg anbefale en butikk drevet av en gammel venn av meg, som nå er bosatt i Thailand. MaxelloMagic, han sender på postordre verden rundt. Til Magiske Cirkel Norge kommer du ved å trykke på linken.